Design Baju

44

Written on 10:09 PM by hadio

Salam. Mula-mula sekali, terima kasih kepada saudara Fatul atas usaha beliau membina blog ini yang sekaligus seperti memasukkan sebelah kaki ke arah merubah impian menubuhkan UTP Bloggers Group ini menjadi realiti. Di sini ingin saya menyampaikan cadangan design baju rasmi atau tidak rasmi kumpulan ini. Design yang ringkas dan agak formal tapi masih dalam kategori santai cuba saya ilhamkan. Untuk pengetahuan anda, ayat "Blogging is not a dirty word. It's a sexy word. We need to be free to express what we feel!" yang terdapat dalam design ini saya ambil dari blog Afdlin Shauki.

Ingin juga saya maklumkan di sini, andai mendapat sambutan ramai dan menjadi kenyataan untuk mengeluarkan baju ini, saya akan cuba mencari syarikat pencetak dengan caj semurah mungkin tapi masih dengan kualiti yang baik. Saya juga akan mengenakan bayaran yang setimpal kepada anda semua dengan mungkin hanya mengambil keuntungan tidak melebihi RM2 seorang sebagai ganjaran atau upah buat diri saya sendiri atas tugas membuat design dan lain-lain dalam proses menghasilkan baju ini nanti.





*sila klik imej untuk paparan lebih besar dan jelas*


p/s: cewwahh formal habis proposal ak~

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

44 Comments

  1. DauS |

    fuh..lawa..aku ade cadangan, ape kate kalau include skali url blog utp bloggers ni. misal kate kat baju Fatul, letak url fatul. etc..

     
  2. hadio69 |

    hohhh idea mnarik!
    nnt ak try tgk caj print die cmne klo nk wt gtu
    ak inform blk

     
  3. E=MC2 |

    wah~
    siyes mnarik idea tu..
    besh2~
    buat2 !!
    haha~
    :P

     
  4. E=MC2 |

    weh,
    bukankan satu plagiarism kalo kte amik ayat afdlin tu??
    ak rase better kta come out wif kte pnye tagline..
    dats better i think~
    :)

     
  5. raihanah |

    aku suke idea dausisloco..n btul gak ckp fatul..PLAGIARISM tu xbrpa nk best la..

     
  6. aBiR aBhAr |

    ...
    erm...
    ...

     
  7. raihanah |

    abir,,aku rse ade sesuatu yg tersirat disebalik erm ko tu...cbe ko luahkan sket..

     
  8. hadio69 |

    ayat yg mnarik so ak quote je
    so klo ad idea sila la mnyumbang ^^

     
  9. usop |

    from quote afdlin shauki 2, bleh ja amek 'free to express..'
    xdak la nmpk plagiarism sgt..

    hny la suatu cadangan..slh n silap harap dimaapkan..

     
  10. -azwanbakhtiar- |

    xpon..
    tuka ja jd "freestylist expression"

    haha

     
  11. usop |

    oo tidak..mengapa harus freestylist jua wahai soksek??

     
  12. aBiR aBhAr |

    ahha!

    (mentol menyala....)



    ala...

    (tiba-tiba, mentol terpadam balik..)


    erm....

     
  13. -azwanbakhtiar- |

    sbb aku xmau boh kaptenusop..
    haha

     
  14. Fieda |

    tak kisah la nk ltk quote apa, tapi nak baju colour light pink jugak.
    asyik putih hitam jeeeee

     
  15. usop |

    pink?? owh tidak!!! say no to pink!!

     
  16. E=MC2 |

    haha~
    xpe2..
    kte buat special edition pnye~
    atau pn,
    kte buat satu je baju pink~
    utk fieda sorg je~
    hakhak~
    :P

     
  17. eli.suhaili |

    " blog bukan medium bolok "

    ( hah ! ganue abes kite. ehehe )

    seyes, seyes suhaili ! nak merepek lak.

    abir pasang r suis mentol balik !
    asek ermm ermm je :P

     
  18. E=MC2 |

    abir xkan pasang mentol dlm 2,3 ari ni~
    die blk~
    huhu~
    mari kte pasang mentol sndri

     
  19. hadio69 |

    truskn fkir caption k?
    nnt kte vote yg tbaek~

    psl fieda lak
    bju kale pape pn insyallah bleh
    sbb dsign wrne gtu so leh msk je

     
  20. aBiR aBhAr |

    beta nak pink,
    tapi nanti same macam Thailand student club je..
    so beta nak kaler ORANGE..
    dr jauh leh nmapk,
    and lain dr yg lain
    ceria tuh

     
  21. aBiR aBhAr |

    share the love !!!


    ....


    sape2 dak EE tau nyalakan mentol beta ni, tolonglah beta ye..

    huhu

     
  22. -azwanbakhtiar- |

    mentol hg mnyala guna karen ka?
    hg letak bateri kat mana?

    haha

     
  23. DauS |

    UTP Bloggers Group
    "We share, we express, we unite"

    cam gay jek? =_='

     
  24. usop |

    daus..
    bkn mcm..
    tp mmg..
    mmg gay..

     
  25. roy.fatul |

    apsal gay plak??
    mcm ok jer~

     
  26. DauS |

    bunyi mcm skema, dan cliche..hehe

     
  27. hadio69 |

    truskn2

     
  28. jeff |

    UTP Bloggers Group...
    drop-dead, gorgeous!

    oh, ak cakap pasal baju.

     
  29. yana comei ! |

    ala...
    sbnrye jeff nk suh buh ayat tu kat tshirt tu..
    kan jeff??


    *jeff- tlg la ckp yes!

     
  30. -Pinkie ChiRa- |

    waaaaaa... nak baju bloggers tu gak. nak nak.

    kaler itam la best. pink cm x striking plak. lalala~~

     
  31. roy.fatul |

    pink la striking~
    n n
    unik~
    esp kalo laki yg pkai..
    hee~
    :)

     
  32. -azwanbakhtiar- |

    aku xkn beli kalo kaler pink

     
  33. -azwanbakhtiar- |

    without freedom of speech..
    would blogging end in hanging?

    haha ngarut²..

     
  34. raihanah |

    azwan nye ayat cmbest gak..tokoh quote..haha..tp xpa,,kit tgu dlu idea drp yg lain..dh byk skt nti kite wat poll..ramai2 undi..

     
  35. jeff |

    membalas komen yana comei! (comei ke!)

    eh xde lah. hehe. sori~

     
  36. roy.fatul |

    mentol abi smpai skang x mnyala2 lg..
    haha..

    'saya
    cinta
    sama
    blog'

    hehe..
    da mcm hujan plak dah~

    'i love
    blogging'


    pape jela..
    haha

     
  37. hadio69 |

    come on make a decision haha

     
  38. -azwanbakhtiar- |

    cpt la wat poll..
    ka ada lg cadangan?

     
  39. hadio69 |

    xpe
    bj kte wt pas rye je
    nnt sme lak bj rye haha

     
  40. roy.fatul |

    ok..
    kte amik je idea jeff,
    azwan, daus ngn aku(kalau nak :P)
    nnt buat poll..
    ok??

     
  41. reditumerah |

    agak smart design 2..
    heheh

     
  42. sue-mai.al-musadda |

    nak jugak,nak jugak..

    aku ske idea buh url kte kt baju kte 2..
    tp aku xske idea quote yg afdlin 2..plagiarism xelok..
    tp aku pn ske idea fieda baju kale light pink 2..
    yeah yeah yeah..

     
  43. hadio69 |

    dan caption msih blum d putuskn haha

     
  44. raihanah |

    rai angkat tangan..*menandakan cadangan ditutup*

    maka,setelah 44 komen dipost utk isu ini, adalah lebih baik saya cdgkan cdgn ditutup dan eloklah kita membuat poll dan semua2 kita haruslah menjalankan tanggungjawab sbgai pengundi....sila undi ya utk pilihan hati anda

     

Post a Comment