test2..

0

Written on 12:22 PM by usop

awat ak rs cuti ni lm sgt r??

xdak cuti, nk cuti..

dh cuti, lm sgt la plak..


sj testing post kt sni..

Happy2

0

Written on 4:05 PM by Fatul Akrul Ramli

weh budak2 UTP sekalian, aku tau korang malas haram nak update blog ni.. so, biar la aku update.. ngee~ aku pn xtau nk tulis pe..

SELAMAT TAHUN BARU 2009!!
tu je lah.. bye2!! :P

...

1

Written on 1:59 PM by Abir Abhar

SELAMAT MERAIKAN SISA-SISA HARI RAYA!!!
GROUP NI DAH BERSAWANG!!!
Sapa ada penyapu?
Nak pinjam boleh?

hello!! anybody home??

1

Written on 12:38 AM by Fatul Akrul Ramli

hmmmmm...
knape snyap je blog ni ye??

owh!
xde sape post ape2 since cuti raye aritu..
aha!!
dats da reason..

mari bermaafan...

6

Written on 12:19 AM by Fatul Akrul Ramli

korang2!!
raye nak dkat da ni..
so, mari la kte bermaaf2an antare satu same lain..
kalo nak brmaafan dpan2 insyaallah korang akan segan silu..
:P

sy nak mntak maaf la kat sape2 yg trase hati pasal bnde2 yg saye tulis dlm post2 sy,
sbb kdang2 sy tulis men ikut sdap rase je,
sorry ye rakan2 comel..
yg x comel pn sory gak laa..

kpd rakan2 rapat,
sory la kalo aku slalu buat bnde2 plik kat korang,
:P
ak mmg ske wat bnde2 cmtu..
hee~
lpas raye aku wat lg k..

kpd rakan2 wanita,
sy tau rmai yg mnaruh harapan trhadap sy,
sory la kalau saye musnahkan harapan korg trhadap sy..
mungkin sy xscomel haiwan brbulu,
mungkin juga bulu sy x selebat haiwan brbulu..
sorry k!
0-0!

MARI MENGUNDI!!

4

Written on 9:32 AM by -rye-

SALAM..

kepada rakan-rakan, silalah undi utk caption pilihan hati anda untuk diletakkan pada t-shirt kita nanti...undi yang mana yang anda suka ya..pilihan di tangan anda..dan jika ada cadangan, jangan segan silu komen ye..mungkin proses penambahbaikan boleh dilakukan lagi...

Maka disini, di list kan caption2 yang terpilih utk di undi oleh anda semua:

  • we share, we express, we unite [sumbangan idea encik dausisloco]
  • drop-dead, gorgeous [sumbangan idea encik jeff]
  • without freedom of speech, would blogging end in hanging [sumbangan idea encik azwan]
  • saya cinta sama blog [sumbangan idea encik fatul]


trimas!

MARI MENGUNDI!!

Layout in Progress

4

Written on 9:21 AM by hadio

slm.. i'm working on a layout right now.. and yes, as usual, i edit available layout hehe.. just trial.. i'll inform when it's finished..

FUCJKL

8

Written on 4:35 AM by FarA


mind our language in this holy month people ;)

*edited p/s: a friendly suggestion from me. how about making this blog as our batch's; July 07's blog? (semangat july07 lol) ngeh. it's just a suggestion. feel free to comment and say what is and what's not.

<3
fara.f

We miss you~

9

Written on 1:33 PM by eiJu_wQ

First of all, thank you very much to the main admin, Mr Fatul aka e=mc2 for inviting me to be one of the admin of this blog. Tq3. Honestly, havin' difficulty here to accept ur invitation as i odi av 2 blog 2 handle n now THREE. aiyak3. nvm. hopefully diz blog are as popular as the prev utp blog...so..for all the admins..let's blogging!


My first post is about:








Where's MPPUTP & RM?



if y'all realize, these both club din really active as before. There's no comment/complain from my housemate saying that she's being caught by RM. if she did pun...the RM easily let them go. Hurm3. It's kinda weird actually as if compare to last sem, there's alot of HOT ISSUES regarding RM & the lover at our beloved UTP. Actually the RM din focus only at the lover, as long as there's a girl & boy 'berdua-duaan' (used bm as it sounds more real) they will go for them and say: What are you doing here? You shudn be here. Go home! n start their 'khutbah'. even my non-muslim friend also kena. aiyak3. well.. they are just being caring as our kakak n abang~

The last thing they do that which considered as one of the main issue for us is before convocation day where we receive a reminder from the head of RM everyweek, saying that..bla3...haha..lupa~ sumtg about convo la...den about hiburan..about guys n girls shudn mix during convo.. n so on. x ingat sgt~ huhu.
oya~ b4 symphony fest ada gak. the night b4 symphony fest ada gak dorg dtg ketuk pintu bilik. asking whether we go to the event o not. when u say yes...dey'll start bla-ing (sum ppl who kena told me that). luckily we din go so we're save!




MPPUTP also..less meeting. as some of my friends are MPPUTP-ian and last semester is one of their busy semester (i guess).
  • Meeting every week (i dunno wat dey're discussing) till my projectmates weren't be able to come for every meeting held by our club. aiyak3. can't blame him~
  • My friends have to escape some of her important lectures because of one of the activities held by MPPUTP or maybe...i dunno! haha. yang penting da kaitn ngn mpp la.
The last advertisement form MPPUTP (so far dat i realize) was about Kedai Kopi ka...(4get the name) aiyak3.and the bus from UTP to KL...




Last semester:
"Hey2..Do you know that MPPUTP/RM...bla3"
This semester:
"......."

see...the difference!!




Honestly, life has been boring without MPPUTP & RM. No hot topic & no big issue to talk about as both of the club do bring controversy to all UTP-ian. Miss ya~ haha.

**RM av a new interface lam w/site die. Plz visit: http://www.rakanmasjid.com/

love + maths = ??

0

Written on 9:03 PM by Fatul Akrul Ramli

love n maths is totally different..
but when it comes to mathematical love poems..
its superb..
take a look at this..

An Engineer's Valentine

I was alone and all was dark
Beneath me and above
My life was full of volts and amps
But not the spark of love

But now that you are here with me
My heart is overjoyed
You've turned the square of my heart
Into a sinusoid

You load things from my memory
Onto my system bus
My life was once assembly code
It's now like C++

I love the way you solder things
My circuits you can fix
The voltage 'cross your diode is
much more than just point six

With your op-amps and resistors
You have built my integrator
I cannot survive without you
You're my function generator

You've changed my world, increased my gain
And made my math discreet
So now I'll end my poem here
Control, Alt, and Delete

-------------------------------------------

im totally into this poem..
its so................ urrgghhhh... indescribable

Tun Dr.Mahathir

0

Written on 1:19 AM by Firdaus Idris

Assalamualaikum....

1.Tak banyak akuh nak tulis kat post pertama aku nih.

2.Berkenaan dengan tajuk diatas,akuh nak suroh korg bukak link ini. www.chedet.com

3.Link ini adalah link utk ke blog Tun Dr.Mahathir.Korang bukak then bacalah.Kalau taknak baca pon takpe.

4.Sampai sini saja utk post pertama nih.salam blogging.

turutan anak

16

Written on 8:34 PM by eli.Suhaili

anak kedua kadang - kadang :

  1. seperti anak yang terbiar. kaum kerabat jarang tunjuk mereka peduli pada kita. bagi mereka, kita boleh berpijak atas kaki sendiri.
  2. agak sensitif. kita paling tak suka kalau dibanding bezakan dengan adek - beradek yang laen. sensitif. kita lagi hebat daripada diowang apa.
  3. pandae urus diri. tak payah suruh - suruh kita buat sesuatu kerja. kita boleh buat sendiri lah.
  4. tak suka diberi arahan. sebab kita tahu kita boleh. jangan bagitawu itu ini sesuka hati. *rujuk #3.
  5. kena marah lebih teruk dari yang laennya. sebab kita ni bukan nya mahu cari pasal, lebih baek diam kalau tak mawu pergaduhan jadi bermusim. duduk diam, dan terima saja kemarahan orang laen.
  6. degil. kalau kita mawu yang itu, yang itulah kita akan cari sampai dapat, tak kira dengan macam mana cara sekalipun.
  7. suka membazir. beli barang tak ingat dunia. kemudian menyesal tak guna. niat di hati mawu beli olive oil, terbeli dapur gas panasonic ( sebab sale ! )
  8. egonya tinggi. jangan haraplah nak mengaku apa - apa atau buat sesuatu kalau tak kena gaya. apa pun yang terjadi, egois mesti dipelihara. menyesal kira laen.

inilah anak kedua. bukan semua anak kedua macam ni, sekadar melihat pada cermin sendiri sahaja.

anak sulong macam mana pula ? yang bongsu bagaimana ?

Salam Ramadhan

0

Written on 1:05 AM by Abir Abhar

SALAM RAMADHAN

author : Abir

ADMIN..

15

Written on 12:16 PM by Fatul Akrul Ramli

haa~
mcm da rmai je yg msuk grup ni~
so, skarang sy nk list admin2 utk grup ni..
admin2 ni dipilih brdasarkan kekerapan mreka post sesuatu dlm sem july 08..
dan juga kekerapan mereka mengomen blog org lain..

1.hadi
2.eli
3.rai
4.adeera
5.abi..
6.n fara also( i forgot ur name) sory dear!! :P

so, korg brenam bleh buat pape yg korang nak ngan blog ni..
tp kalo ade pape yg korg xpasti,
silalah minta ptunjuk dr admin2 yg lain ye~
:)

Design Baju

44

Written on 10:09 PM by hadio

Salam. Mula-mula sekali, terima kasih kepada saudara Fatul atas usaha beliau membina blog ini yang sekaligus seperti memasukkan sebelah kaki ke arah merubah impian menubuhkan UTP Bloggers Group ini menjadi realiti. Di sini ingin saya menyampaikan cadangan design baju rasmi atau tidak rasmi kumpulan ini. Design yang ringkas dan agak formal tapi masih dalam kategori santai cuba saya ilhamkan. Untuk pengetahuan anda, ayat "Blogging is not a dirty word. It's a sexy word. We need to be free to express what we feel!" yang terdapat dalam design ini saya ambil dari blog Afdlin Shauki.

Ingin juga saya maklumkan di sini, andai mendapat sambutan ramai dan menjadi kenyataan untuk mengeluarkan baju ini, saya akan cuba mencari syarikat pencetak dengan caj semurah mungkin tapi masih dengan kualiti yang baik. Saya juga akan mengenakan bayaran yang setimpal kepada anda semua dengan mungkin hanya mengambil keuntungan tidak melebihi RM2 seorang sebagai ganjaran atau upah buat diri saya sendiri atas tugas membuat design dan lain-lain dalam proses menghasilkan baju ini nanti.





*sila klik imej untuk paparan lebih besar dan jelas*


p/s: cewwahh formal habis proposal ak~

welcome!! welcome!!

9

Written on 9:55 PM by Fatul Akrul Ramli

owho2~
setelah skian lame berfikir ..( xlame sgt pn)
akhirnya trtubuh juga blog ni..

lots of things need to be done 4 dis blog..
n we're hoping 4 ur full n undivided commitment towards dis blog and so as dis group..
:)