Events

1

Written on 12:06 PM by Fatul Akrul Ramli

UPCOMING EVENTs!





bosan

0

Written on 4:45 AM by AbgBeCA

...
......
.........
............

Peringatan sket~

1

Written on 7:43 AM by izaanirfan

بسم الله الرحمن الرحيم

First, thanks kepada Fatul yang invite aku ke blog nih.. Aku xtau rules and regulation blog nih lagi, so kalu ada salah silap tu, sori la ek..

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (Al-Baqarah:120)

Sedikit tazkirah/peringatan la ttg krisis Palestine.. Sedara2 kita kat sane tu tiap2 hari duk dalam fear. Mereka kene penjara dalam negara sendiri.. bayangkan tembok setinggi 10 meter dan tebal 3 ke 4 meter yang mengelilingi seluruh tanah Gaza dan pintu masuk ke c2 hanya dua, iaitu di selatan Gaza iaitu Rafah, dan di utara Gaza. Xke cam penjara tu? Di setiap beberapa meter kat tembok tu ada satu markas kecil tentera Israel yang memegang sniper yang tanpa belas kasihan menembak hatta kanak2 pon yang mendekati tembok tersebut. Gile tol, xpernah ada dalam sejarah ketamadunan manusia berlaku perkara nih. Lagi teruk bila berita yang kita dengar dalam BERITA HARIAN, UTUSAN, METRO dan sebagainya hanya dicedok dari pemberita2 Israel. Pemberita Arab dan lain2 xdibenarkan masuk untuk buat liputan ttg hal kat dalam Gaza, hanya duk kat konti pemberita Israel di Rafah. Kebarangkalian yang sangat tinggi ttg angka kematian atau kadar penyeksaan di Gaza tu salah. Mungkin lebih teruk dari yang kita sangkakan.
Jadi apa kaitan ngan ayat Quran kat atas nih?? Bukan saje2 ek, tapi nak mengingatkan kita bahawa Yahudi nih xakan sekali2 senang kepada kita sehingga kita MENGIKUTI agamanya. Mengikuti agamanya disini xbermaksud kita nih tukar agama yahudi, gi kat pejabat pendaftaran, pastu tukar agama kat IC tu kepada Yahudi, tapi lebih kepada kadar penghambaan kita kepada tuhan mereka. Siapa tuhan mereka? Jawapannya mudah, dunia. Dunia lah tuhan mereka. Allah xakan menjadi pelindung dan penolong kita lagi jika kita ikut agama mereka( tengok ayat diatas). Jangan mudah terjerat dengan dunia yang mereka “cipta”. Kerana terikut dengan dunia mereka, kita makan mewah2. Kita lalai solat kerana TV. Apa lagi solat berjemaah kn? Kita lalai study kerana games. Kita alpa nak bersedekah kerana nak beli henset baru. Kita terikut2 act dalam movies sampai kita pon nak berzina sepanjang masa. Sume tu adalah dunia yang mereka cipta. Sbb in order nak mengalahkan umat Islam, mereka kene immune kn kita dengan hal2 nih, supaya kita lupe identity sebenar kita, bukan identity selaku orang melayu, tp identity selaku orang Islam.


Sekadar tazkiyatun Nafs kepada kita, moga2 kita igt penciptaan manusia nih bukan sia2.
“Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal, (yaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata): "Ya Tuhan kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia. Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari siksa neraka.” (Ali Imran: 190-191)

p/s: Genjatan senjata atau tidak, teruskan usaha kita memboikot barangan2 mereka serta Amerika. Jangan hangat2 tahi ayam jek.. Salam =)

boikot

0

Written on 12:57 AM by Burger Dale

ni first post aku kot kat blog ni.

just nk menyeru..mari la same2 kita boikot barang2 israel or yahudi.

paling sempoi pon mcd n rakan2,rokok, n korang tau la barang2 yang slalu diketengahkan untuk diboikot.

kalau orang kata nanti industri kita sendiri yang merosot,

aku rasa tu just pengorbanan yg amat kecik kalau nak banding dgn apa yang orang palestin hadapi sekarang.

xkan la sangap sangat mcd tu.xmati pon xmakan mcd.makan ciken chop v3 sudah.sdap jgak.

so fikir2 la eh.aku dah xtahan hari2 gambar baru pasal kekejaman yahudi ada kat internet.

lagi..kalau korang ada kawan2 yang beragama yahudi,korang patut boikot gak kawan korang tu.

yahudi ni macam kanser dalam masyarakat.orang2 yang keji.

selamatkan diri kita dari yahudi.

Jom!!

0

Written on 12:34 PM by Fatul Akrul Ramli

Align Center
aku tahu kau berminat nak pegi..
pegi je lah!!
xpayah ckp banyak..
:P