kenapa dah lama tak update?

0

Written on 9:01 PM by Fatul Akrul Ramli

selamat bercuti, selamat hari raya, selamat pulang kembali ke UTP... :P

welcome back

1

Written on 12:17 AM by Fatul Akrul Ramli

selamat kembali ke UTP.. semester ini mungkin antara semester yang susah bagi kebanyakan student.. but back to basis.. the world is tougher outside there..

untuk student yang dapat result tidak memberangsangkan, jangan down atau give up.. jatuh sekali tak bermakna akan jatuh lagi.. tapi jatuh sekali, cuba untuk bangun lagi dan lagi.. tak mustahil untuk dapat result yang lebih baik.. yang penting usaha dari sekarang..

untuk yang dapat result yang baik, jangan riak atau berlagak.. dunia umpama roda.. kejap kita di atas dan kejap di bawah.. kalau boleh kekalkan atau lakukan penambah baikan dalam result anda.. jangan kedekut ilmu dengan sesiapa pun, mahupun seseorang yang lebih pandai dari anda kerana apa yang kita ajarkan akan lebih diberkati..

selamat selamat selamat

2

Written on 12:47 PM by Fatul Akrul Ramli

selamat habis exam,
selamat bercuti,
selamat pulang ke rumah,
selamat bekerja sambilan,
selamat bekerja untuk event next semester,
selamat memandu,
selamat menumpang,
selamat menunggang,
selamat membonceng,
selamat berjalan,
selamat tengah hari..

EH-EH.. BUDAK IT/IS TAK HABIS EXAM LAGI LAH.. SORRY.. :P

finale menjelang

0

Written on 8:34 PM by -azwanbakhtiar-

bersempena entri pertama aku kat sini setelah sekian lama. ingin aku ucapkan :

1. selamat menempuhi minggu mengulangkaji
2. selamat menempuhi minggu² peperiksaan yang mungkin kejam bagi beberapa pihak.
3. selamat bercuti semester.
4. selamat bergembira.
5. selamat maju jaya.
6. selamat berjaya di dunia dan di akhirat.
7. selamat (tambah sendiri)

sekian terima kasih.

Wu-Huu 2009

0

Written on 3:22 AM by Gheffroysanie

The biggest art festival in Ipoh is back on the 25th and 26th of April!

Do visit http://wuhuu09.blogspot.com/

See you there!

Bosan - bosan

0

Written on 6:14 AM by AbgBeCA

Nama lain bg Mr.3 = Cu
yg sgt comel dan gampang

sila klik link ini utk mengetahui selanjutnya
http://profiles.friendster.com/16382084

UTP League..come n support!!

0

Written on 8:30 PM by .

shit sgguh blog ni...

dah brape lame x update ni?

haha..
xpe2..biar ak update..




ak bkn pe...nk wat advertisement jap kt sini..
mggu dpan..21/2
ade match UTP League...kpd sape2 yg xtau ape itu UTP League tnye mmber2 korang...
jadi ak nk mintak tolong korang sume..
datang la support team batch kite...name team batch kite ialah Galacticos FC
dan pd 21 haribulan 2 tu...kitorg akan lawan team azzuri..
team champion taun lpas..
so, sokongan korang amat diharapkan...
bak kate pepatah..

"in football, the fans can be the 12th player"

Events

1

Written on 12:06 PM by Fatul Akrul Ramli

UPCOMING EVENTs!





bosan

0

Written on 4:45 AM by AbgBeCA

...
......
.........
............

Peringatan sket~

1

Written on 7:43 AM by izaanirfan

بسم الله الرحمن الرحيم

First, thanks kepada Fatul yang invite aku ke blog nih.. Aku xtau rules and regulation blog nih lagi, so kalu ada salah silap tu, sori la ek..

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (Al-Baqarah:120)

Sedikit tazkirah/peringatan la ttg krisis Palestine.. Sedara2 kita kat sane tu tiap2 hari duk dalam fear. Mereka kene penjara dalam negara sendiri.. bayangkan tembok setinggi 10 meter dan tebal 3 ke 4 meter yang mengelilingi seluruh tanah Gaza dan pintu masuk ke c2 hanya dua, iaitu di selatan Gaza iaitu Rafah, dan di utara Gaza. Xke cam penjara tu? Di setiap beberapa meter kat tembok tu ada satu markas kecil tentera Israel yang memegang sniper yang tanpa belas kasihan menembak hatta kanak2 pon yang mendekati tembok tersebut. Gile tol, xpernah ada dalam sejarah ketamadunan manusia berlaku perkara nih. Lagi teruk bila berita yang kita dengar dalam BERITA HARIAN, UTUSAN, METRO dan sebagainya hanya dicedok dari pemberita2 Israel. Pemberita Arab dan lain2 xdibenarkan masuk untuk buat liputan ttg hal kat dalam Gaza, hanya duk kat konti pemberita Israel di Rafah. Kebarangkalian yang sangat tinggi ttg angka kematian atau kadar penyeksaan di Gaza tu salah. Mungkin lebih teruk dari yang kita sangkakan.
Jadi apa kaitan ngan ayat Quran kat atas nih?? Bukan saje2 ek, tapi nak mengingatkan kita bahawa Yahudi nih xakan sekali2 senang kepada kita sehingga kita MENGIKUTI agamanya. Mengikuti agamanya disini xbermaksud kita nih tukar agama yahudi, gi kat pejabat pendaftaran, pastu tukar agama kat IC tu kepada Yahudi, tapi lebih kepada kadar penghambaan kita kepada tuhan mereka. Siapa tuhan mereka? Jawapannya mudah, dunia. Dunia lah tuhan mereka. Allah xakan menjadi pelindung dan penolong kita lagi jika kita ikut agama mereka( tengok ayat diatas). Jangan mudah terjerat dengan dunia yang mereka “cipta”. Kerana terikut dengan dunia mereka, kita makan mewah2. Kita lalai solat kerana TV. Apa lagi solat berjemaah kn? Kita lalai study kerana games. Kita alpa nak bersedekah kerana nak beli henset baru. Kita terikut2 act dalam movies sampai kita pon nak berzina sepanjang masa. Sume tu adalah dunia yang mereka cipta. Sbb in order nak mengalahkan umat Islam, mereka kene immune kn kita dengan hal2 nih, supaya kita lupe identity sebenar kita, bukan identity selaku orang melayu, tp identity selaku orang Islam.


Sekadar tazkiyatun Nafs kepada kita, moga2 kita igt penciptaan manusia nih bukan sia2.
“Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal, (yaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata): "Ya Tuhan kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia. Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari siksa neraka.” (Ali Imran: 190-191)

p/s: Genjatan senjata atau tidak, teruskan usaha kita memboikot barangan2 mereka serta Amerika. Jangan hangat2 tahi ayam jek.. Salam =)

boikot

0

Written on 12:57 AM by Burger Dale

ni first post aku kot kat blog ni.

just nk menyeru..mari la same2 kita boikot barang2 israel or yahudi.

paling sempoi pon mcd n rakan2,rokok, n korang tau la barang2 yang slalu diketengahkan untuk diboikot.

kalau orang kata nanti industri kita sendiri yang merosot,

aku rasa tu just pengorbanan yg amat kecik kalau nak banding dgn apa yang orang palestin hadapi sekarang.

xkan la sangap sangat mcd tu.xmati pon xmakan mcd.makan ciken chop v3 sudah.sdap jgak.

so fikir2 la eh.aku dah xtahan hari2 gambar baru pasal kekejaman yahudi ada kat internet.

lagi..kalau korang ada kawan2 yang beragama yahudi,korang patut boikot gak kawan korang tu.

yahudi ni macam kanser dalam masyarakat.orang2 yang keji.

selamatkan diri kita dari yahudi.

Jom!!

0

Written on 12:34 PM by Fatul Akrul Ramli

Align Center
aku tahu kau berminat nak pegi..
pegi je lah!!
xpayah ckp banyak..
:P